Pierderile Aviva Asigurari de Viata, subsidiara locala a grupului britanic cu acelasi nume, au scazut cu 67%, la 6,5 milioane de lei, anul trecut comparativ cu 2010, in timp ce subscrierile companiei au scazut si ele cu 18%, la 73,3 milioane de lei, raportat la acelasi an de referinta.
Acum doi ani, pierderile companiei de asigurari au insumat aproximativ 20 de milioane de lei.

„Scaderea subscrierilor Aviva cu 18% a avut mai multe cauze. Pe de o parte, 4 puncte procentuale sunt consecinta reducerii cu 4% a primelor din polite cu componenta investitionala (unit-linked), in timp ce 14 puncte procentuale au venit pe segmentul de protectie ca urmare a diminuarii vanzarilor pe canalul de bancassurance”, a declarat directorul general al companiei, Mihai Popescu (foto).

Rezultatele mai putin bune pe segmentul bancassurance au venit in urma dezvoltarii limitate a retailului in 2011 si in urma faptului ca unul dintre principalii parteneri (banci si IFN) ai Aviva pe bancassurance au ales sa dezvolte in continuare canalul doar cu propria companie de asigurari, a argumentat seful Aviva Asigurari de Viata. Drept urmare, ponderea canalului de bancassurance in totalul subscrierilor companiei de asigurari a coborat de la 40% in 2010 la 30% anul trecut. In prezent, Aviva colaboreaza pe segmentul bancassurance cu sapte banci si IFN-uri.

Despagubirile platite de companie clientilor sai anul trecut au crescut cu 6% la valoarea de 8,9 milioane de lei, cea mai mare parte a acestor indemnizatii fiind platite pentru asigurarile cu componenta de protectie si pentru cele incheiate prin canalul de bancassurance. In acelasi timp, rascumpararile de polite au scazut cu 11%, la valoare de 22 milioane de lei.

Compania britanica Aviva plc. a vandut catre gigantul american Metlife Inc., operatiunile sale din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, unde opereaza, in prezent, prin Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private. Aceasta decizie este in conformitate cu strategia anuntata de Aviva plc in noiembrie 2010, de a se concentra pe acele piete de mari dimensiuni. Aviva plc este prezenta pe piata locala prin Aviva Romania (Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SP).

wall-street.ro scria inca din martie 2011 despre evaluarea optiunilor pentru diviziile Aviva din Romania, Cehia si Ungaria. Tranzactia dintre Metlife si Aviva anunta o noua consolidare pe piata romaneasca de asigurari de viata, atat la nivelul jucatorilor mari cat si al cotei de piata.

"Aceasta tranzactie deschide calea spre formarea, prin consolidare, a unei institutii financiare mai performante, ce poate schimba clasamentul industrei de asigurari de viata si a administrarii fondurilor de pensii. Aducem cu noi succesul si experienta celor 12 ani de prezenta pe piata romaneasca a unei companii britanice de varf, ani in care ne-am aflat mereu in ierarhia companiilor importante din domeniul nostru de activitate", a declarat la momentul anuntului tranzactiei pentru wall-street.ro, Mihai Popescu, director Aviva Asigurari de Viata si Presedinte al Consiliului de Administratie al Aviva Pensii Private.

Mihai Popescu (foto) a fost numit la conducerea operatiunilor romanesti ale grupului britanic Aviva in primavara anului 2010, venind chiar din pozitia de chief marketing officer in cadrul Alico, divizia internationala a MetLife.

MetLife este compania mama a Alico Asigurari Romania si Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat. American Life Insurance Company (Alico) este o companie MetLife, Inc., reprezentata in Romania prin Alico Asigurari Romania S.A. (Alico Asigurari) si Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. (Alico Pensii). La 1 noiembrie 2010, MetLife, Inc. a achizitionat Alico, iar ca urmare a acestui acord, Alico Asigurari si Alico Pensii sunt acum companii afiliate MetLife, Inc.

Aviva este prezenta pe piata din Romania prin intermediul a doua companii, respectiv Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private. Aviva Asigurari de Viata si-a inceput activitatea pe 11 octombrie 2000.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri