Grupul american MetLife, prin intermediul companiei afiliate Alico Asigurari, a finalizat achizitia operatiunii de asigurari de viata din Romania a britanicilor de la Aviva, tranzactie anuntat initial pe 30 ianuarie anul curent si estimata la cateva zeci de milioane de euro.
Cu aceasta ocazie, MetLife a numit-o pe Carmina Dragomir (foto) in pozitia de director general executiv al Aviva Asigurari de Viata in Romania.

Carmina Dragomir coordoneaza in prezent divizia de operatiuni in cadrul Alico Asigurari. Numirea Carminei Dragomir in noua functie are loc in urma finalizarii achizitiei companiei de asigurari de viata Aviva in Romania si este supusa procesului de aprobare din partea autoritatilor.

Ea il inlocuieste in functie pe Mihai Popescu, care va urma alte oportunitati de cariera, se arata in comunicatul companiei.

In continuare se mentioneaza ca din noua pozitie, Carmina Dragomir va avea atributiile de a asigura integrarea cu succes a operatiunilor de asigurari de viata Aviva cu cele ale Alico Asigurari.

Carmina Dragomir (40 de ani) si-a inceput cariera in asigurari de viata in anul 2002, cand s-a alaturat echipei Alico Asigurari ca asistent administrare polite, dupa un an fiind promovata in functia de supervizor administrare polite, iar in 2005 devine manager administrare polite. Doi ani mai tarziu, Carmina a fost numita manager relatii clienti, iar din 2010 este director executiv operatiuni si coordoneaza departamentele relatii clienti, administrativ si IT.

Carmina a absolvit facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica la Academia de Studii Economice, Bucuresti.

O tranzactia de cateva zeci de milioane de euro


Aviva a vandut anul trecut catre asiguratorul american MetLife operatiunile din Romania (Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private), Cehia si Ungaria, ca parte a strategiei de concentrare a activitatilor pe pietele unde grupul britanic are o pozitie dominanta.

"MetLife detine operatiuni in Europa Centrala de 22 de ani, iar aceasta regiune reprezinta o piata strategica pentru noi", a declarat Michel Khalaf, presedintele MetLife pentru Regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA).

Capitalurile proprii ale celor trei operatiuni la 30 iunie 2011 aveau o valoare de aproximativ 57 milioane de euro. Nici Aviva si nici MetLife nu au comunicat valoarea tranzactiei, dar este estimata la cateva zeci de milioane de euro.

MetLife va prelua operatiunile Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private prin Alico Asigurari Romania, pe care o detine.

"Achizitia operatiunii Aviva Asigurari de Viata din Romania reprezinta o oportunitate excelenta pentru MetLife, intrucat reuneste doua companii cu expertize complementare si rezultate remarcabile. Aceasta tranzactie ofera un potential considerabil pentru a continua dezvoltarea operatiunilor din Romania si a ne deservi clientii printr-o retea de distributie mai extinsa", a afirmat Eric Clurfain, seful operatiunilor MetLife din Europa Centrala.

Grupul american are in Romania aproximativ un milion de clienti, iar dupa finalizarea tranzactiei si includerea portofoliului Aviva companiile locale Alico Asigurari si Alico Pensii asigura servicii pentru mai mult de 1,5 milioane de persoane.

Prin extinderea bazei de clienti si a distributiei, MetLife isi consolideaza pozitia in top 3 cele mai mari companii de asigurari de viata din Romania in functie de primele de asigurari de viata si accidente

Alico Asigurari Romania este al treilea jucator local de profil, cu subscrieri de 205,03 milioane de lei in 2010, dupa ING Asigurari de Viata si BCR Asigurari de Viata.

Aviva Asigurari de Viata este, de asemenea, unul dintre cei mai importanti jucatori, ocupand locul 5 in ierarhia de profil, cu o cota de 5,34% si subscrieri de 88,9 milioane de lei la finele anului 2010.

Compania Aviva Asigurari de Viata a avut in 2010 pierderi de 19,9 milioane de lei, in timp ce anul trecut, pierderile Aviva Asigurari de Viata au scazut anul trecut cu 67%, la 6,5 milioane lei, insa volumul de prime brute subscrise s-a diminuat si el, cu 18%, la 73,3 milioane de lei, urmare a reducerii vanzarilor pe segmentul bancassurance.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri