Aviva Asigurari de Viata si Alico Asigurari Romania, companii afiliate Metropolitan Life Insurance Company - MetLife, Inc., vor opera pe plan local sub brandul Metropolitan Life, iar fuziunea inceputa in acest an intre cele doua companii de asigurari se va incheia la sfarsitul ui 2013.
Aviva Asigurari de Viata, achizitionata anul acesta de Alico Asigurari, si-a schimbat denumirea juridica in Metropolitan Life Asigurari S.A. si va opera sub marca Metropolitan Life. In acelasi timp, Alico Asigurari, companie afiliata grupului MetLife din 2010, va opera sub marca Metropolitan Life. Procesul de preluare a noului brand de catre Alico Pensii se va desfasura separat.

“Aceste schimbari fac parte din procesul de integrare deja anuntat, estimat a se finaliza pana la sfarsitul anului 2013. In final, compania unita va avea si mai multe resurse pentru pentru a raspunde nevoilor de protectie financiara a tuturor clientilor nostri, atat in prezent, cat si in viitor”, a precizat Carmina Dragomir, director general Metropolitan Life Asigurari.

Modificarea denumirii legale, ca si preluarea noii marci, nu implica nicio schimbare a beneficiilor, termenilor si conditiilor din contractele existente ale Metropolitan Life Asigurari Romania (ex-Aviva Asigurari de Viata). Similar, alinierea la noul brand nu implica nicio modificare a termenilor si conditiilor politelor existente detinute de clientii Alico Asigurari.

Aceste schimbari vor fi vizibile insa in identitatea brand-ului celor doua companii de asigurari de viata, care se vor prezenta incepand chiar din acest an sub marca “Metropolitan Life” in comunicarile catre clienti si catre public, prin informari directe, materiale publicate in presa, precum si prin intermediul unei campanii publicitare.

“Construirea unui brand global pentru a asigura cresterea portofoliului si diferentierea noastra in fata clientilor din Romania este o componenta esentiala a strategiei noastre”, a precizat Theodor Alexandrescu, CEO Alico Asigurari.

In Romania, Metropolitan Life este numarul 3 in piata de asigurari de viata, cu 16% cota de piata – 11,90% Alico Asigurari si 4,22% Aviva Asigurari, cu experienta de peste 14 ani de activitate pe piata locala de asigurari de viata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri