Alico Asigurari Romania, parte a grupului american MetLife, a depus la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) documentatia pentru schimbarea denumirii in Metropolitan Life, au declarat pentru Mediafax reprezentantii Comisiei

Surse din piata asigurarilor spun ca, prin acest demers, Alico Asigurari vrea sa evite confuzia cu MedLife, un operator de servicii medicale private.

Infiintat in 1998, Alico este al treilea asigurator local de viata in functie de primele subscrise, dupa ING Asigurari de Viata si BCR Asigurari de Viata.

In 2011, compania a avut un profit de 74 milioane de lei, in crestere cu 7,4% fata de 2010, si venituri din prime de 207 milioane de lei, in urcare usoara, de 1%.

Din noiembrie 2010, asiguratorul roman este parte a grupului american MetLife, in urma preluarii American Life Insurance Co. (Alico) pentru 16 miliarde de dolari de la American International Group, Inc. (AIG).

La 1 august, grupul britanic Aviva a anuntat ca a finalizat vanzarea operatiunilor de asigurari de viata din Romania, Ungaria si Cehia catre subsidiarele locale ale MetLife.

Preluarea Aviva Asigurari s-a realizat prin intermediul Alico Asigurari Romania. Prin aceasta tranzactie, MetLife a preluat si controlul societatilor Aviva Pensii si Aviva Consulting&Training.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BCR va oferi finantari de peste 1,23 miliarde de lei pentru IMM-uri