"Este nevoie de mai multa flexibilitate din partea asiguratorilor la produsele pentru fermieri, pentru ca nu cred ca un fermier care face cultura sau are un solar de zece ani isi strange intr-o noapte hainele in geanta si dispare in tarile calde, fara sa plateasca asigurarea", a spus Fuia.

El a adaugat ca este de bun simt ca fermierii trebuie sa se asigure, insa "fara reguli absurde care ii tin pe oameni departe de asiguratori", noteaza Mediafax.

Potrit acestuia, societatile de asigurari "inteleg sa ajute fermierul" intr-o maniera "rigida si ingusta", fixand niste reguli greu de respectat si care obliga agricultorii sa ramana descoperiti si sa plateasca din "buzunarul care si asa nu este foarte larg".

Fuia a spus ca in urma cresterii de preturi la legume, ca urmare a pagubelor produse in iarna, urmeaza sa fie promovata in Guvern o hotarare pentru acordarea unei despagubiri, pe o schema de ajutor de minimis pentru fermierii afectati. Fondurile disponibile se ridica la 1,9 milioane de euro.