Depozitele clientilor BCR Banca pentru Locuinte au urcat cu 86%, la 862 milioane lei.

Numarul clientilor a crescut de la 190.000 la finele anului 2010 la peste 250.000 in decembrie 2011.

Rezultatele de anul trecut s-au bazat atat pe evolutia pozitiva a activitatii operationale cat si pe controlul costurilor, a anuntat joi BCR Banca pentru Locuinte, din grupul BCR, detinut de Erste - Austria.

Banca asigura produse de economisire-creditare pentru domeniul locativ, sector in care activeaza si Raiffeisen Banca pentru Locuinte, parte a grupului austriac Raiffeisen.

Clientii care incheie un contract de economisire-creditare si economisesc o perioada de timp au ulterior posibilitatea accesarii unui credit cu dobanda fixa redusa. In fiecare an, acestia primesc la depunerile efectuate in anul respectiv o prima de stat de 25% pe an, pana la 250 de euro, la care se adauga dobanda bancii.

Citeste si:

BCR Bpl arata ca potrivit studiilor de piata efectuate de catre banca 36% dintre romani - fata de 23% in 2010 - au declarat ca au economisit in cursul anului 2011 si au continuat sa isi faca planuri pe termen lung pentru imbunatatirea conditiilor locative.

La fel ca in 2010, si anul trecut circa 80% dintre romani intentionau sa investeasca in imbunatatirea conditiilor locative in urmatorii cinci ani, noteaza sursa citata.

Diferentele au aparut in ceea ce priveste tipul de imbunatatire preferat. Renovarea se mentine pe primul loc (43%, fata de 40% in 2010), dar este urmata de planurile pentru izolare termica (39%), o optiune noua, preferata pentru aportul adus la reducerea cheltuielilor cu intretinerea.