"Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania, intrunit in sedinta din 26 aprilie, a hotarat numirea unei a doua persoane in functia de director general adjunct si conducator al bancii, in persoana doamnei Luminita Delia Runcan", a anuntat vineri banca, printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Runcan va prelua pozitia abia dupa ce va primi aprobarea Bancii Nationale a Romaniei.

Banca este condusa in calitate de director general interimar de Peter Franklin, desemnat in Consiliul de Administratie de catre BERD, ajutat de directorul general adjunct Nicolae Tarcea.

La inceputul anului, Robert Rekkers a demisionat din functia de director general al Bancii Transilvania si din cea de membru in Consiliul de Administratie, dupa 9 ani la conducerea bancii.

Citeste si:

Banca Transilvania a inregistrat anul trecut un profit net de 131,8 milioane lei (31 milioane euro), cu 35% peste castigul din 2010, pe fondul continuarii cresterii creditarii si veniturilor din dobanzi si scaderii cheltuielilor cu provizioanele.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli intocmit pe standardele IFRS, Banca Transilvania estimeaza pentru acest an un profit brut in crestere cu 20%, la 334,7 milioane lei (76,5 milioane euro), si o majorare a activelor cu 11%, la 28,53 miliarde lei (6,52 miliarde euro).
Banca are un capital social de 1,77 miliarde lei, divizat in 1,77 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Cei mai mari actionari ai bancii sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri si Bank of Cyprus, cu 9,7%. Printre actionarii semnificativi se regaseste SIF Moldova (5%), presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila, si International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale.