Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania, a declarat ca Romania are nevoie de capital pentru ca populatia sa aiba un trai bun peste 20 de ani, iar capitalul se creeaza prin productie, nu prin consum, care a crescut in ultima perioada, stimuland cresterea economica.

"Pentru a avea un trai bun peste 20 de ani, trebuie sa avem capital si capitalul se creeaza prin productie, nu prin consum. Pentru a ajunge la nivelul din tarile dezvoltate, trebuie sa crestem cu peste 5%-6% pe an si nu doar prin consum", a apreciat Tetik in cadrul unei prezentari sustinute la targul “Banii Tai Expo”, conform News.ro

Evenimentul este organizat de Bursa de Valori Bucuresti, desfasurandu-se vineri si sambata in Piata Universitatii. Seful Bancii Transilvania considera ca, in acest sens, este nevoie de o piata de capital puternica, cu investitori care sa provina din toate domeniile economiei.

Pe de alta parte, Tetik se asteapta ca viitoarele generatii sa schimbe doctrinele economice, avand in vedere ca evolutia economica din ultimii nu s-a mai potrivit deloc cu principiile invatate in scoala.

“Constat ca tot ceea ce am invatat in scoala a fost gresit. Noi invatam ca, daca pretul petrolului scade, vom avea crestere economica, daca dobanzile scad, vom avea crestere economica. Aceste lucruri nu mai sunt valabile”, a punctat Tetik.

In aceste conditii, tinerii din prezent vor constata peste 30 de ani ca tot ce au invatat in scoala este gresit si vor scrie probabil o noua doctrina economica. Seful BT a relatat ca, la venirea sa in Romania, in anul 1999, indicatorul Robor era 82%, reducandu-se la sub 1% in prezent, prezentand atat avantaje, cat si provocari.

“Pe de alta parte, acest aspect reprezinta o oportunitate pentru investitiile pe piata de capital”, a precizat Tetik.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri