Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, miercuri, referindu-se la maximul istoric la care a ajuns euro in raport cu leul, ca s-a reunit Consiliul de Administratie (CA) al BNR in sedinta, el exprimandu-si convingerea ca guvernatorul Mugur Isarescu are instrumentele pentru a pastra echilibrul, potrivit Mediafax.

"Guvernatorul BNR - azi este o sedinta a Consiliului de Adminsitratie, iar domnul Florin Georgescu a plecat acolo - sunt convins ca are toate instrumentele si toata capacitatea de a pastra acest echilibru", a spus Ponta.

El a precizat ca, in calitate de premier desemnat, a invataat sa fie foarte prudent si atent in privinta declaratiilor referitoare la domeniul economic si financiar.

"Am invatat un singur lucru desi sunt jurist si nu economist: in domeniul financiar si in domeniul economic cel care este desemnat deocamdata prim-ministru trebuie sa fie foarte prudent si foarte atent cu ceea ce spune", a spus Ponta.

Referinta publicata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atins un nou maxim istoric, de 4,4168 lei/euro, in crestere cu 1,98 bani fata de nivelul de luni, deprecierea leului temperandu-se spre jumatatea zilei ca urmare a interventiilor indirecte ale bancii centrale, potrivit dealerilor.

Leul s-a depreciat abrupt in ultimele zile, dupa caderea Guvernului Ungureanu, jucatorii fiind ingrijorati de incertitudinile legate de masurile pe care le va adopta noul executiv. Cotatiile au atins valori maxime istorice atat vineri, cat si in sedinta de luni.

Referinta s-a plasat luni la 4,3970 lei/euro, reprezentand precendetul nivel record.

Comparativ cu finalul anului trecut, cand euro a fost cotat la 4,3197 lei, cursul de miercuri este cu 2,2% mai mare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cutremur fiscal: cota progresiva pana la 35% si majorari de impozite
Setari Cookie-uri