Garanti Bank isi va extinde operatiunile de trade finance, in special pe segmentele agricultura, energie si metalurgie, ca urmare a contractarii unei linii de credit in valoare de 15 milioane de dolari de la International Finance Corporation (IFC), parte a Bancii Mondiale.

"Prin acest parteneriat, Garanti Bank si IFC au ca obiectiv sprijinirea dezvoltarii companiilor romanesti, oferindu-le garantii totale sau partiale in cadrul tranzactiilor comerciale internationale, precizeaza Mediafax.

In ultimii doi ani, activitatea de trade finance a Garanti Bank a crescut in mod sustinut atat pe segmentul corporate, cat si pe cel destinat IMM-urilor. In acest sens, portofoliul bancii cuprinde in special companii romanesti producatoare din diverse sectoare de activitate, precum cele producatoare de utilaje, de echipamente si instalatii electrice, textile si metalurgie", se arata intr-un comunicat al bancii.

Majoritatea comertului derulat de catre aceste companii vizeaza state UE, primele trei destinatii pentru export fiind Germania, Italia si Franta. Turcia este, de asemenea, un partener major pentru exportul acestor companii, in timp ce tari mari in curs de dezvoltare, precum China, devin din ce in ce mai importante pentru activitatea de import-export, noteaza Garanti.

Garanti Bank are o retea de 79 de agentii, 216 bancomate si peste 7.300 de terminale POS.

Institutia de credit este controlata de Turkyie Garanti Bankasi, cea de a doua banca privata ca marime din Turcia, dupa active.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Doua mari banci internationale critica taxa pe banci impusa de Guvern