Bancile au subscris in total obligatiuni de 1,47 miliarde lei, iar valoarea programata era de 900 milioane lei, relateaza Mediafax.

Unii analisti se asteptau la un randament apropiat de cel de la operatiunea precedenta, de 5,5%, desi conditiile din piata s-au deteriorat, datorita grupului de cumparatori cu un apetit deosebit pentru aceste instrumente.

Prin licitatia de joi, Trezoreria a redeschis o emisiune lansata in martie, cu scadenta in aprilie 2014. Ministerul a vandut si la jumatatea lunii aprilie titluri din aceeasi emisiune, cand a atras 800 milioane de lei.

Trezoreria a planificat pentru luna mai sa atraga 3,8 miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat pe piata interna, cu 22% sub suma imprumutata in luna aprilie, de 4,9 miliarde de lei.

Citeste si:

Urmatoarea licitatie este programata joi, cand administratorii datoriei publice vor sa vanda obligatiuni pe cinci ani, in valoare de 650 milioane lei.

Finantele au profitat de randamentele in scadere si au imprumutat de la inceputul anului 33,4 miliarde lei pe piata locala. La aceasta suma se adauga 2,25 miliarde dolari, finantare atrasa prin emisiuni de titluri pe piata SUA.