Tecau, Omniasig: Va fi un an dificil pentru asigurari

Anul 2012 va fi unul dificil pentru industria asigurarilor, dar care ar putea aduce o usoara crestere a subscrierilor, a declarat presedintele directoratului Omniasig (fosta BCR Asigurari), Mihai Tecau, citat de Mediafax.

"2012 nu se arata ca un an cu o crestere de doua cifre. Va fi un an dificil, care ar putea sa aduca o usoara crestere a subscrierilor. Piata asigurarilor are un potential ridicat, pe fondul penetrarii reduse a asigurarilor in randul populatiei. Cresterea afacerilor asiguratorilor poate veni si din imbunatatirea gradului de pregatire profesionala a salariatilor din industria asigurarilor", a spus Tecau, prezent la un eveniment de specialitate.

In primul trimestru al acestui an, piata asigurarilor generale si de viata a crescut cu 0,35%, la 2,17 miliarde de lei, evolutie sustinuta de asigurarile generale, care au avansat cu 0,55%, la 1,73 miliarde de lei, in timp ce politele de viata au coborat cu 0,45%, la 431,9 milioane de lei.

La nivelul anului 2011, industria asigurarilor a scazut cu 4,3%, la 7,95 miliarde de lei.
Tecau a spus ca alt element important pentru dezvoltarea afacerilor companiilor de asigurari il constituie "o mai buna relatie cu brokerii".

"Consider ca intre brokeri si asiguratori trebuie sa existe o mai buna apropiere, o mai buna colaborare, care pe termen lung nu poate fi decat benefica", a spus seful Omniasig.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), in primul trimestru, brokerii de asigurari au intermediat prime de 818,82 milioane de lei, in crestere cu 7,1% fata de niveul din perioada ianuarie-martie 2011.

Raportat la volumul subscrierilor pietei, gradul de intermediere a urcat de la 35,4% la finele primului trimestru din 2011 la 37,8%.

BCR Asigurari a incheiat, la 1 mai, procesul de fuziune cu Omniasig si a preluat denumirea si emblema societatii absorbite, iar noua companie a devenit liderul pietei de asigurari, cu subscrieri de 1,2 miliarde de lei anul trecut, detronand Astra, care a avut prime de 1,01 miliarde de lei.

Cele doua companii erau controlate de grupul financiar Vienna Insurance Group (Austria).
In urma fuziunii, Omniasig este reprezentata la nivelul intregii tari prin 224 de sucursale si agentii. De asemenea, compania are aproximativ 13.000 agenti activi in toata tara.

Listat la bursa din Viena, VIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est.

Pe piata locala, grupul austriac controleaza si Asirom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri