Bancile au subscris in total titluri de 906,6 milioane lei, iar valoarea programata a licitatiei a fost de 500 milioane lei. Obligatiunile ajung la scadenta in ianuarie 2020.

Trezoreria statului nu s-a mai imprumutat recent prin titluri cu scadenta apropiata, iar la precedenta licitatie, din luna mai, a vandut obligatiuni cu maturitate la cinci ani un randament mediu de 6,15% pe an. La finalulul lunii aprilie, Ministerul Finantelor a platit pentru titluri cu maturitate la 15 ani un randament mediu a fost de 6,58%.

Randamentele au crescut usor in luna mai, dupa schimbarea Guvernului.

Citeste si:

Trezoreria a planificat pentru luna mai sa atraga 3,8 miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat pe piata interna, insa a imprumutat 3,54 miliarde lei. Sumele intrate in contul Trezoreriei in luna mai sunt cu 27% mai mici fata de suma licitatiilor din luna aprilie, de 4,9 miliarde lei.

Finantele au profitat de randamentele in scadere si au imprumutat de la inceputul anului 34,56 miliarde lei pe piata locala. La aceasta suma se adauga 2,25 miliarde dolari, finantare atrasa prin emisiuni de titluri pe piata SUA.