Pentru a primi sfaturi cu privire la administrarea averii in aceasta locatie, doritorii trebuie sa aiba in cont cel putin 250.000 euro. Cati romani dispun de o astfel de suma? Undeva intre 5.000 pana la 10.000 de clienti au o potenta financiara de acest nivel, spun reprezentantii Raiffeisen Bank.

“Prin deschiderea acestei locatii am vrut sa facem un pas inainte pe acest segment. In prezent, principala nevoie a clientului de private banking este consilierea financiara. Raiffeisen este singura banca din Romania autorizata de CNVM pentru consilierea financiara. Ne dorim sa punem in fata clientului o strategie de investitie care sa fie in functie de profilul investitional al acestuia”, a precizat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Acesta a aratat ca banca are in prezent peste 600 de clienti private banking si active in administrare de 600 milioane euro.
In medie, 20%-30% din investitiile clientilor de private banking ai Raiffeisen Bank sunt in fonduri mutuale, sub 50% isi tin banii in depozite, in timp ce restul fondurilor au fost alocati in titluri de stat.

Steven van Groningen: Daca nu exista incredere e greu sa faci business si bani

Presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, spune ca o eventuala iesire a Greciei din zona euro va avea un impact indirect asupra sistemului bancar romanesc, in conditiile in care increderea in leu va scadea, cursul de schimb leu/euro va creste, impingand in sus nivelul creditelor neperformante.

Citeste si:

“Ne preocupa situatia din Europa, Grecia, astfel ca trebuie sa fim atenti, pentru ca nu ne putem baza pe niste venituri garantate. Elementul de incredere este vital. Degeaba ai o situatie economica stabila, daca nu exista incredere este greu sa faci business si bani”, a mentionat Steven van Groningen.

Profitul Raiffeisen Bank s-a dublat in primul trimestru al anului, la 31 milioane euro, pe fondul avansului puternic al veniturilor din dobanzi si castigului din investitii financiare si derivate, dar si scaderii cheltuielilor.