UniCredit Tiriac Bank preia activitatile UniCredit CAIB Securities

UniCredit Tiriac Bank a inceput vineri integrarea activitatii de brokeraj derulata in prezent de UniCredit CAIB Securities, operatiunile urmand sa fie realizate prin Divizia Corporate Investment Banking & Private Banking a bancii.

"Inglobarea activitatilor societatii de servicii de investitii financiare in Divizia de Corporate Investment Banking & Private Banking (CIB & PB) a UniCredit Tiriac Bank nu va impacta in niciun fel functionarea business-ului de brokeraj, care se va desfasura la fel ca pana in prezent. Clientii vor beneficia de aceleasi servicii si de acelasi mod de lucru, la standardele de inalt profesionalism care au pozitionat UniCredit CAIB Securities in top 3 intermediari pe piata de capital din Romania, cu o cota de piata de 8,21%", se arata intr-un comunicat transmis vineri de banca, precizeaza Mediafax.

Inglobarea activitatii de brokeraj vizeaza "fructificarea sinergiilor si valorificarea optima a resurselor locale", potrivit bancii.

In ultimii ani si alte banci care detineau firme de brokeraj au mutat direct in banca activitatea de tranzactionare de pe firmele de brokeraj detinute. Printre bancile care au recurs la astfel de operatiuni se regasesc BCR, BRD si Piraeus Bank.

UniCredit CAIB Securities a intermediat in primele cinci luni ale anului tranzactii cu actiuni si unitati de fond de 604,5 milioane lei. Anul trecut, casa de brokeraj a fost al doilea intermediar de la bursa de la Bucuresti, cu un rulaj de aproape 1,8 miliarde lei si o cota de piata de 7,72%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri