"La Romgaz este o listare de sute milioane de euro. Trebuie sa analizam atent o eventuala dubla listare. In opinia mea nu este necesara, dar nu exclud aceasta posibilitate", a declarat Dan Weiler, director executiv corporate pe investment banking in BCR, citat de Mediafax.

Statul, prin Ministerul Economiei, intentioneaza sa plaseze pe piata de capital 15% din actiunile producatorului de gaze Romgaz Medias. Analistii estimeaza ca oferta va fi cea mai mare din istoria BVB, de circa 300 milioane euro.

La finele lunii mai reprezentantii BVB au declarat ca spera sa convinga Guvernul sa listeze companiile de stat doar pe bursa locala, pentru a sprijini dezvoltarea pietei de capital din Romania.

Ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, a declarat in luna mai ca bursele din Londra si Viena sunt luate in calcul pentru dubla listare a unor companii din programul de privatizare, care prevede vanzarea, in a doua parte a anului, a unor participatii la Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

Vrei sa discuti cu ministrul Lucian Isar despre privatizari? Participa la Conferinta M&A Outlook! Tot ce trebuie sa faci pentru a participa la conferinta este sa completezi formularul disponibil aici.