Listarea simultana a actiunilor Romgaz la BVB si pe o bursa externa nu este exclusa, dar trebuie analizata atent, a declarat Dan Weiler, director in BCR, banca facand parte, alaturi de Erste, Goldman Sachs si Raiffeisen Capital&Investment, din consortiul care va intermedia operatiunea.
"La Romgaz este o listare de sute milioane de euro. Trebuie sa analizam atent o eventuala dubla listare. In opinia mea nu este necesara, dar nu exclud aceasta posibilitate", a declarat Dan Weiler, director executiv corporate pe investment banking in BCR, citat de Mediafax.

Statul, prin Ministerul Economiei, intentioneaza sa plaseze pe piata de capital 15% din actiunile producatorului de gaze Romgaz Medias. Analistii estimeaza ca oferta va fi cea mai mare din istoria BVB, de circa 300 milioane euro.

La finele lunii mai reprezentantii BVB au declarat ca spera sa convinga Guvernul sa listeze companiile de stat doar pe bursa locala, pentru a sprijini dezvoltarea pietei de capital din Romania.

Ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, a declarat in luna mai ca bursele din Londra si Viena sunt luate in calcul pentru dubla listare a unor companii din programul de privatizare, care prevede vanzarea, in a doua parte a anului, a unor participatii la Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

Vrei sa discuti cu ministrul Lucian Isar despre privatizari? Participa la Conferinta M&A Outlook! Tot ce trebuie sa faci pentru a participa la conferinta este sa completezi formularul disponibil aici.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri