„Trebuie sa reducem perioada de mentinere a persoanei prea mult in baza de date ca rau-platnic, este ceea ce cred eu ca trebuie sa facem in conditiile date. Criza s-a prelungit, cei care au dat dovada de spirit de raspundere au colaborat cu banca si acum trebuie sa beneficieze de clementa din partea noastra”, a mentionat acesta, in cadrul unui seminar organizat de Finmedia.

Ghetea, care este si presedinte la CEC Bank, si-a exprimat prima oara acest punct de vedere in urma cu cateva saptamani, la conferinta de prezentare a rezultatelor bancii pe 2011, dar nu a dorit sa prezinte mai multe detalii, intrucat ideea nu a fost dezbatuta in cadrul ARB.

„Ma gandesc ca sistemul bancar ar trebui sa gaseasca mai multe solutii pentru clientii care nu reusesc sa-si plateasca integral datoriile, astfel incat acestia sa poata fi la un moment dat in situatia de a fi din nou acceptati la creditare”, declara presedintele CEC Bank.

Citeste si:

Ghetea a spus ca o decizie in acest sens va fi luata si dupa consultari cu BNR.

Potrivit Biroului de Credit, stocarea datelor in sistem si afisarea lor in Raportul de Credit se face pe o perioada de 4 ani de la data achitarii ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizari transmise de catre participant.