Cotatiile monedei nationale s-au stabilizat usor peste 4,46 unitati fata de euro in a doua parte a zilei, intr-o piata in care jucatorii nu au fost activi la tranzactionare, scrie Mediafax.
In jurul orei 16:30, euro era cotat la 4,4615 - 4,4630 lei, aproape de nivelul de marti seara, de 4,4620 - 4,4640 lei/euro.

Moneda nationala a fost stabila la inceputul sesiunii interbancare de miercuri, inregistrand oscilatii usor peste 4,46 lei/euro, iar spre jumatatea sesiunii, cursul a inceput sa scada, ca urmare a interventiei indirecte realizate de BNR, care are loc deja in mod obisnuit inainte de ora 13:00, cand banca centrala anunta cursul de referinta.

Cotatiile au coborat pana la un minim de 4,4602 lei/euro. Valutele din regiune consemnau miscari mixte, pe volume de transfer reduse.Banca Nationala a anuntat un curs de referinta in crestere cu usoara, la 4,4593 lei/euro, de la 4,4587 lei/euro marti.

Referinta pentru dolar a coborat cu 0,6 bani, de la 3,5628 unitati la 3,5568 unitati. In acelasi timp, cursul pentru franc a scazut nesemnificativ, de la 3,7128 lei/franc la 3,7122 lei/franc.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

Bancile comerciale au practicat miercuri dobanzi de 4,96% - 5,43% pe an pentru plasamentele cu scadenta la o zi, usor mai sus fata de cele de marti. Dobanzile practicate pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au crescut de asemenea usor, la 4,96 - 5,46% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri