In jurul orei 16:30, euro era cotat la 4,4580 - 4,4585 lei, cel mai redus nivel al zilei.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,4615 lei, in crestere fata de nivelul de la inchiderea de miercuri, de 4,4580 unitati/fata de euro.

La jumatatea sesiunii, volumele de valuta tranzactionata au crescut semnificativ, iar dealerii spun ca banca centrala a intervenit din nou indirect pentru sustinerea leului.

Evenimentele politice de pe plan local nu au avut un impact vizibil asupra leului, potrivit dealerilor. Proiectul de lege initiat de USL, prin care sunt scoase de sub controlul de constitutionalitate hotararile Parlamentului, a fost retransmis Comisiei juridice, dupa ce grupul PDL a anuntat ca paraseste sala inainte de votul final.

"Cu un nivel de incredere in jur de 20%, o incercare de suspendarea a presedintelui ar putea avea success, insa probabil ar avea un impact negativ asupra pietelor leului. Aceasta nu numai datorita cresterii incertitudinii, insa si datorita faptului ca probabil ar consolida pozitia deja solida a USL, fapt ce ar duce la accentuarea dezechilibrelor puterii si ar creste probabil sansele ca alianta

Citeste si:

sa se desfaca", arata un raport transmis joi de ING Bank.

BNR a stabilit joi un curs de referinta apropiat de cel de miercuri, la 4,4595 lei/euro. In sesiunea precedenta, cursul s-a plasat la 4,4593 lei/euro.

Referinta pentru dolar a coborat cu 0,38 bani, de la 3,5568 unitati la 3,5530 unitati. In acelasi timp, cursul pentru franc a urcat de la 3,7122 lei/franc la 3,7142 lei/franc.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

Bancile comerciale au practicat joi dimineata dobanzi de 4,98% - 5,43% pe an pentru plasamentele cu scadenta la o zi, usor mai sus fata de cele de miercuri. Dobanzile practicate pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au stagnat la 4,96 - 5,46% pe an.