Radu Mustatea, fostul presedinte al directoratului Astra Asigurari, va intra in perioada urmatoare Consiliului de Administratie (CA) a Carpatica Asig, dupa ce in urma cu numai o luna alti doi fosti directori executivi ai Astra s-au alaturat companiei de asigurari detinute de omul de afaceri Ilie Carabulea.
Radu Mustatea (foto), fostul presedinte al directoratului Astra Asigurari, s-a retras din functia pe care o detinea, incepand cu 1 ianuarie 2012. El declara la acea vreme ca doreste a se lansa in antreprenoriat.

Tot atunci, expira, de altfel, mandatul sau de management detinut pe o perioada de cinci ani in cadrul companiei Astra. Functia a fost preluata incepand din ianuarie de Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, proprietarul asitguratorului.

In prezent, Mustatea va prelua oficial noua functie in CA al Carpatica dupa avizarea de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Anuntul a fost facut de catre Marian Mirzac, noul director general al Carpatica Asig, in cadrul unei conferinte de presa.

Cu o diploma in fizica la Universitatea din Bucuresti, Radu Mustatea si-a inceput cariera in industria asigurarilor la compania Ardaf unde a fost avansat rapid ca sef al filialei din Bucuresti. Dupa ce a parasit Ardaf, Radu Mustatea s-a alaturat echipei de management a companiei AGI Romania pe care a si condus-o din 2002, ca director general. El a detinut pozitia de presedinte al directoratului Astra Asigurari incepand cu anul 2006.

La jumatatea lunii mai alti doi fosti directori executivi ai Astra Asigurari, Marian Mirzac si Cosmin Angheluta, au fost numiti in calitate de director general si director general adjunct ai Carpatica Asig, inlocuindu-le pe Mariana Flucus si Mihaela Popelca.

Mirzac a fost director economic al Astra Asigurari in perioada 2002 - 2007, iar Angheluta a ocupat pana saptamana trecuta functia de director Departament Brokeri, Bancassurance si Leasing in cadrul liderului pietei de profil.

Cu un mandat de trei ani, noua echipa de management are ca obiective principale dobandirea unei pozitii de top in piata de asigurari din Romania, cresterea cotei de piata si dezvoltarea echipei de vanzari.

Compania si-a propus pentru anul in curs o crestere a primelor brute subscrise de 25%, dupa ce indicatorul a scazut in 2011 cu circa 30% si a ajuns la putin peste 200 milioane de lei.

Carpatica Asig si-a inceput activitatea in 1996 sub denumirea ASA Asigurari Atlassib si practica numai asigurari generale.

Capitalul social se ridica la 20,8 milioane de lei, controlat de Atlassib Sibiu - 92,42%, Transcar Sibiu - 6,97%, Corneliu Tanase - 0,08% si Aurel Albu - 0,53%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Compania are la nivel national peste 90 de unitati, colaboreaza cu peste peste 5.000 de intermediari si practica doar asigurari generale (non-viata).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri