Radu Mustatea, fost presedinte Astra Asigurari, este cercetat sub control judiciar pentru spalare de bani

Fostul presedinte al directoratului Astra Asigurari Radu Mustatea si sotia lui sunt cercetati sub control judiciar pentru delapidare si spalare de bani, dupa ce, in 2010, ar fi incasat, in baza unei polite de asigurare a locuintei, daune de peste 900.000 de lei pentru un incident fictiv.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au decis sa ii cerceteze sub control judiciar, timp de 60 de zile, pe fostul presedinte al directoratului Astra Asigurari, Radu Mustatea si pe sotia acestuia, pentru ca ar fi incasat daune pentru un incident fictiv, in baza unei polite de asigurare a locuintei, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

Politistii au facut joi perchezitii la fostul presedinte al directoratului Astra Asigurari, anchetatorii ridicand documente si de la sediul Astra Asigurari. Perchezitiile au avut loc la trei adrese din Bucuresti, in dosarul in care se fac cercetari pentru spalarea banilor si delapidare, potrivit Politiei Romane.

Surse din Politie au declarat ca cele trei perchezitii sunt la locuinta lui Radu Mustatea si a sotiei acestuia, la domiciliul mamei fostului presedinte al Astra Asigurari si la reprezentanti ai societatii EM-Mar Geoconstruct. De asemenea, anchetatorii au mers si la sediul Astra Asigurari, pentru a ridica mai mullte documente care vor fi folosite in ancheta. La finalul perchezitiilor, persoanele suspectate in aceasta cauza au fost fi duse la audieri, la sediul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Romana.

"Din cercetari a reiesit ca doua dintre persoanele banuite, avand functii de conducere in cadrul unei societati de asigurari, ar fi avizat si aprobat, in interesul lor, dar si pentru persoane apropiate acestora, plata unei despagubiri de aproximativ 915.000 de lei, pentru un eveniment asigurat in baza unei polite de asigurare complexa a locuintei, eveniment care, in realitate, nu s-ar fi produs”, precizeaza Politia Romana.

Citeste si:
Perchezitii la fostul presedinte al directoratului Astra Asigurari
Radu Mustatea, fostul...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Surse din randul anchetatorilor spun ca, in 17 august 2010, Radu Mustatea si sotia acestuia, Roxana, au incheiat o polita de asigurare complexa a locuintei, pentru suma asigurata de 370.000 de euro, cu o prima de asigurare de 370 de euro. Cu doua saptamani inainte de incheierea politei, sotii Mustatea au incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a acelei locuinte, pentru care au platit un avans de 130.000 de euro din suma totala stabilita la 370.00 de euro pentru cumpararea imobilului.

In 15 octombrie 2010, societatea Astra Asigurari a aprobat, pentru daune incluse in polita de asigurare, o despagubire de 915.000 de lei, din care, pe 25 octombrie 2010, a fost virata suma de 754.705 lei in contul mamei lui Radu Mustatea si cealalta suma de 159.673 de lei in contul societatii EM-Mar Geoconstruct, firma care ulterior a fost radiata. Despagubirea a fost aprobata in sedinta directoratului Astra Asigurari, condus atunci de Radu Mustatea.

O parte din suma incasata in urma acestei despagubiri ar fi fost folosita de persoanele in cauza pentru achizitia imobilului, obiect al asigurarii, a precizat Politia Romana. In urma investigatiilor, anchetatorii nu au gasit dosarul de daune, nici in format electronic, nici in format fizic. Perchezitiile au fost facute de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Citeste si:
ICCJ obliga FGA sa ridice plafonul aplicat regreselor pe CASCO
ICCJ da castig de cauza...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri