Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut obligatiuni cu maturitate la doi ani de 184,8 milioane lei, reprezentand 28% din valoarea programata, la un randament foarte apropiat de cel de la operatiunea precedenta, de 5,98%, fata de 5,97% la inceputul lunii iulie.

Valoarea programata pentru licitatia de joi a fost de 650 milioane lei, iar ofertele bancilor au cumulat 1,07 miliarde lei, relateaza Mediafax.

Dealerii se asteptau la un randament apropiat de cel de la operatiunea precedenta.

La precedenta licitatie pentru obligatiuni cu scadenta la doi ani, de la inceputul lunii iulie, Trezoreria a imprumutat 286,2 milioane lei, putin peste jumatate din valoarea programata, la un randament de 5,97% pe an.

Ministerul Finantelor Publice au programat pentru aceasta luna imprumuturi de 2,25 miliarde lei prin vanzarea de titluri de stat pe piata interna, insa au atras doar 1,5 miliarde lei, in conditiile in care randamentele cerute au crescut.

Secretarul de stat in MFP Cristian Sporis a afirmat saptamana trecuta ca randamentele au crescut din cauza situatiei incordate de pe pietele financiare europene, a structurii lichiditatilor din sistemul bancar si tensiunilor politice din Romania.

Ministerul Finantelor a atras in acest an 37,53 miliarde lei pe piata locala. La aceasta suma se adauga imprumuturi de 2,25 miliarde dolari prin emisiuni de titluri pe piata SUA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »



Citește și
Cîţu: Ambiguitatea criteriului Covid a fost eliminată din programul IMM Invest
Setari Cookie-uri