Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, vineri, 75 de milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de joi, cand a imprumutat 500 de milioane de lei, la o dobanda de 4,11% pe an, printr-o emisiune de obligatiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduala la 113 de luni, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR), citate de Agerpres.

Valoarea nominala a emisiunii suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, iar bancile au transmis oferte in suma de 240 milioane de lei.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat, luni, 600 de milioane de lei de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduala de 57 luni, la un randament mediu de 3,91% pe an.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in septembrie 2019, imprumuturi de la bancile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 3,3 miliarde de lei prin sapte emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Citeste si:
Ministerul de Finante s-a imprumutat astazi peste 670 de mil. de lei
Ministerul de Finante s-a...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ministerul Finantelor a imprumutat 600 de milioane de lei de la banci