Ministerul de Finante s-a imprumutat 558 de milioane de lei de la banci

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat, joi, 558 de milioane de lei de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduala de 176 de luni, la un randament mediu de 4,47% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Valoarea nominala a emisiunii de joi a fost de 400 de milioane de lei, iar bancile au subscris 1,514 miliarde de lei, conform Agerpres.ro.

Vineri este programata o licitatie suplimentara prin care statul vrea sa atraga inca 60 de milioane de lei la randamentul stabilit joi.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in luna februarie 2020, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount si 4,1 miliarde de lei prin sapte emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Suma este aceeasi cu cea programata pentru luna ianuarie si va fi destinata refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Citeste si:
Cei care au contractat împrumuturi pot solicita suspendarea plăţii...
Persoanele fizice sau...

Pe 20 februarie este programata o licitatie pentru certificate de trezorerie cu discount, in valoare de 300 de milioane de lei, pe o perioada de 364 de zile, data scadentei fiind la 22 februarie 2021.

De asemenea, Finantele au programat si sapte emisiuni de obligatiuni de tip benchmark, cu o valoare totala de 4,1 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentara de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea initiala a emisiunii de obligatiuni (615 milioane de lei in total). Emisiunile vor fi de 700 de milioane lei (trei emisiuni), 600 de milioane lei, 500 milioane lei (doua emisiuni) si 400 milioane lei.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri