Piraeus Bank a lansat un plan de economii in aur adresat persoanelor fizice care doresc sa investeasca in cotatiile metalului pretios si in acelasi timp sa beneficieze de dobanda oferita de un cont in lei.
Noul produs este compus dintr-un cont de economii in lei, cu o dobanda anuala de 5,5%, si un cont in aur, care ofera clientilor cotatii preferentiale la achizitionarea metalului pretios, posibilitatea de a achizitiona orice cantitate de aur, incepand de la 1 gram, si libertatea de a economisi in ritmul propriu - fara limite inferioare sau superioare ale sumelor depuse si fara conditionari in ceea ce priveste momentul realizarii acestora.

“Credem ca acest produs hibrid unic in Romania va fi validat de piata si va fi accesat de toti cei care inteleg ca aurul este un etalon al sigurantei si conservarii valorii de-a lungul vremii. Clientii de retail carora li se adreseaza vor descoperi ca planul de economii in aur este un produs bancar simplu de inteles si utilizat, care combina caracteristicile unui cont de economii traditional cu atuurile investitionale ale metalului pretios. In plus, noul produs ofera celor care il acceseaza cotatii preferentiale, pe care banca le ofera in mod traditional numai clientilor care achizitioneaza cantitati mai mari de doua kilograme” a declarat Alina Piciorea, Sef Serviciu Vanzari Corporate si Retail, Trezorerie.

Clientii isi depun suma de bani in contul de lei, urmand ca aceasta sa fie bonificata de banca cu dobanda anuala de 5.5%.

Banca transforma automat soldul existent in contul de lei in aur de cont, operatiune care are loc lunar, la o data fixa (15 ale fiecarei luni).

Clientul poate retrage metalul pretios sub forma de lingou de 24 karate in gramaje standard disponibile, de la 5 grame pana la 1.000 grame, poate alege pastrarea acestuia in contul in aur pe perioada nedeterminata, vinderea partiala sau totala a aurului catre banca pentru obtinerea de lichiditati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri