Marius Popescu (foto), actualul director general ING Pensii, a fost numit in functia de presedinte al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), dupa plecarea fostului presedinte, Cornelia Aurelia Coman, la conducerea business-ului de asigurari si pensii al olandezilor de la ING din Ungaria.
In acelasi timp, alegerile pentru trei mandate in cadrul Consiliului Director al APAPR i-au reconfirmat pe aceste pozitii pe Ioan Vreme (director general Generali Pensii) si Radu Craciun (director general adjunct Eureko Pensii). A treia pozitie a fost ocupata de Claudia Ionescu (directorul diviziei titluri la BRD-GSG), care l-a inlocuit pe Crinu Andanut (director General Allianz-Tiriac Pensii Private).

Ca urmare a Adunarii Generale a Membrilor APAPR de ieri, noua structura a Consiliului Director al APAPR este urmatoarea: Marius Popescu (ING) - presedinte; Mihai Coca-Cozma (Alico) - Vicepresedinte; Ioan Vreme (Generali) - membru; Radu Craciun (Eureko) - membru; Claudia Ionescu (BRD depozitar) - membru.

Mandatele tuturor celor cinci membri ai Consiliului Director al APAPR au in prezent o durata de 2 ani, iar urmatoarele alegeri in cadrul Asociatiei vor fi organizate in luna iunie 2014.

De asemenea, pentru a-si intari capabilitatile executive, APAPR l-a recrutat recent pe Catalin Ciocan pentru pozitia de Secretar Executiv al Asociatiei. Ciocan (30 de ani) este licentiat in drept si finante-banci, specialist in piata de capital, are peste 8 ani de experienta ca jurnalist de business si sa alaturat echipei APAPR la mijlocul lunii mai.

APAPR este asociatia profesionala a operatorilor economici din domeniul pensiilor private din Romania (11 administratori si 5 banci depozitare ale fondurilor de pensii).

APAPR este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, independenta, non-profit, creata pentru promovarea si dezvoltarea pensiilor private in tara noastra. Membrii APAPR administreaza aproape 6 milioane de conturi individuale pentru participantii la fondurile de pensii, activele gestionate depasind ca valoare 1,9 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri