19 Iulie 2012

Seful ING Pensii a preluat conducerea APAPR



Marius Popescu (foto), actualul director general ING Pensii, a fost numit in functia de presedinte al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), dupa plecarea fostului presedinte, Cornelia Aurelia Coman, la conducerea business-ului de asigurari si pensii al olandezilor de la ING din Ungaria.

In acelasi timp, alegerile pentru trei mandate in cadrul Consiliului Director al APAPR i-au reconfirmat pe aceste pozitii pe Ioan Vreme (director general Generali Pensii) si Radu Craciun (director general adjunct Eureko Pensii). A treia pozitie a fost ocupata de Claudia Ionescu (directorul diviziei titluri la BRD-GSG), care l-a inlocuit pe Crinu Andanut (director General Allianz-Tiriac Pensii Private).

Ca urmare a Adunarii Generale a Membrilor APAPR de ieri, noua structura a Consiliului Director al APAPR este urmatoarea: Marius Popescu (ING) - presedinte; Mihai Coca-Cozma (Alico) - Vicepresedinte; Ioan Vreme (Generali) - membru; Radu Craciun (Eureko) - membru; Claudia Ionescu (BRD depozitar) - membru.

Mandatele tuturor celor cinci membri ai Consiliului Director al APAPR au in prezent o durata de 2 ani, iar urmatoarele alegeri in cadrul Asociatiei vor fi organizate in luna iunie 2014.

De asemenea, pentru a-si intari capabilitatile executive, APAPR l-a recrutat recent pe Catalin Ciocan pentru pozitia de Secretar Executiv al Asociatiei. Ciocan (30 de ani) este licentiat in drept si finante-banci, specialist in piata de capital, are peste 8 ani de experienta ca jurnalist de business si sa alaturat echipei APAPR la mijlocul lunii mai.

APAPR este asociatia profesionala a operatorilor economici din domeniul pensiilor private din Romania (11 administratori si 5 banci depozitare ale fondurilor de pensii).

APAPR este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, independenta, non-profit, creata pentru promovarea si dezvoltarea pensiilor private in tara noastra. Membrii APAPR administreaza aproape 6 milioane de conturi individuale pentru participantii la fondurile de pensii, activele gestionate depasind ca valoare 1,9 miliarde de euro.



Citeste si