BRD, a doua cea mai mare banca din piata in functie de active, il va numi de la 1 septembrie pe Philippe Lhotte, presedintele - director general al SG Expressbank AD, subsidiara Societe Generale din Bulgaria, in functia de administrator provizoriu, se arata intr-un comunicat publicat la Bursa.
BRD a anuntat saptamana aceasta ca Alexandre Maymat a renuntat, din motive personale, la preluarea pozitiei de presedinte-director general al bancii si ca vicepresedintele Petre Bunescu va fi in continuare presedinte interimar.

Maymat trebuia sa preia conducerea BRD ca urmare a retragerii lui Guy Poupet.

Philippe Lhotte a fost propus pentru functia de administrator, pentru un mandat de patru ani. BRD doreste si imputernicirea lui Bunescu sa semneze in numele BRD contractul de administratie cu Lhotte.

BRD a inregistrat in primul trimestru un rezultat pozitiv de 83 milioane lei (19 milioane euro), in scadere cu 39%.

Banca a raportat o crestere a provizionanelor cu 58% in primul trimestru din 2012, de la 213,6 milioane lei la 337 milioane lei (77,4 milioane euro).

Volumul total al creditelor brute acordate clientelei a fost de 34,3 miliarde lei, cu circa 5% mai mare fata de 31 martie 2011, crestere determinata in special de creditele pentru persoane fizice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri