"Niciodata in istoria Romaniei un client nu a putut sa faca un credit atat de ieftin", subliniaza Lhotte. Cu toate acestea, seful BRD nu se asteapta la o crestere enorma a cererii de credite in 2015.

BRD a revenit pe profit anul trecut, de 43,2 milioane lei, ca urmare a scaderii costului net al riscului cu 43% si a unui bun control al costurilor, potrivit datelor bancii, care in 2013 a inregistrat o pierdere de 385 milioane lei. "Anul 2014 a marcat un punct de cotitura pentru BRD, in care banca a revenit pe profit reusind in acelasi timp sa isi imbunatateasca profilul de risc si eficienta operationala. In anul 2015, BRD va continua sa se bazeze pe soliditatea modelului sau de banca universala si pe capacitatea de a oferi solutii inovatoare si servicii personalizate unei baze largi de clienti. Mai mult ca niciodata, BRD are ambitia de a se pozitiona printre principalii actori economici care asigura conditiile revenirii investitiilor", a declarat, intr-un comunicat, Philippe Lhotte, presedintele director general al BRD.

In anul 2014, sectorul bancar romanesc a continuat sa se confrunte cu o cerere slaba de credite in pofida nivelului scazut al dobanzilor. Piata a inregistrat un declin al soldului creditelor brute (-3,1%) in ultimele 12 luni, determinat insa si de operatiunile de stergere de creante, iar depozitele au crescut (+7,9%), in special pe segmentul companiilor (+10,7%).