Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane (Tarom) si Travel Guard Chartis, furnizor de asigurari de calatorie, au lansat incepand cu luna iulie 2012, produse de asigurare de calatorie si asistenta turistica, incluse ca servicii auxiliare, accesibile la cumpararea biletului de avion, si adresate pasagerilor companiei aeriene.
"Aproximativ 600 pasageri Tarom au achizitionat servicii de asigurare puse la dispozitie de Travel Guard Chartis, incepand cu luna iulie 2012, si estimam ca pana la sfarsitul anului, numarul lunar al asigurarilor de calatorie incheiate va ramane similar. Estimam, asadar, un numar de 3.600 de polite vandute, al caror pret reprezinta in medie pana la 5% din costul biletelui de avion, in functie de destinatie", a declarat Andrei Munteanu, accident & health manager in cadrul Travel Guard Chartis, pentru wall-street.ro.

Asigurarile de calatorie Chartis sunt disponibile spre vanzare in agentiile proprii Tarom si pe website-ul companiei, procesul de rezervare pentru achizitionarea asigurarilor fiind integrat in procesul de achizitionare a biletelor de avion. Pe website-ul Tarom, sunt disponibile 2 tipuri de asigurari care se selecteaza automat de catre motorul de rezervari in functie de destinatia calatoriei, interna sau internationala.

Contractul de colaborare intre cele doua companie are o valabilitate de trei ani de zile.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom a fost infiintata in 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, fiind, de asemenea, membra a Aliantei SkyTeam din 25 iunie 2010. Tarom este membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 si a Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA) din 2000.

Travel Guard, companie a Chartis, ofera produse si servicii de asigurare de calatorie si asistenta, inclusiv o gama larga de servicii de urgenta prin intermediul centrelor sale proprii de asistenta situate in Asia, Europa, Africa si America.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri