"Am avut o crestere semnificativa in prima jumatate a anului, ceea ce ne-a plasat pe locul 6 in topul companiilor de asigurari generale din Romania. Strategia adoptata ne-a adus un rezultat financiar net pozitiv in perioada mentionata. Conform tendintelor inregistrate, privim cu incredere imbunatatirea indicatorilor financiari ai companiei si in perioada urmatoare", a declarat intr-un comunicat Iulius Alin Bucsa (foto), directorul general al Euroins Romania.

Euroins nu precizeaza factorii care au influentat evolutia primelor.

Compania a avut o crestere de 110% pe segmentul asigurarilor auto, de 95% pentru asigurarile de garantii, de 90% pentru asigurarile maritime, de 50% pentru asigurarile de raspundere civila si de 42% pentru asigurarile de accidente.
Euroins a inregistrat un avans de 35% pe segmentul property corporate, unde primele au fost de 1,9 milioane lei.

"In contextul socio-economic dificil, al lipsei oricarui mod de impulsionare a asigurarilor facultative de locuinte adresate persoanelor fizice, EUROINS Romania a realizat pe acest segment un rezultat similar cu cel al anului precedent - 7,7 milioane lei", se precizeaza in comunicat.

Asiguratorul a platit in perioada analizata 26.001 de dosare de dauna, in valoare de 140,5 milioane lei, de la 17.462 de dosare in aceeasi perioada a anului precedent, in valoare de 81,6 milioane lei.

Compania a fost infiintata in anul 1994 sub denumirea Asitrans si practica numai asigurari generale.
Actionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 90,5% si mai multe persoane fizice si juridice, care impreuna controleaza titluri reprezentand 9,5% din capitalul social.