Valoarea primelor brute de asigurare subscrise in Romania de catre bulgarii de la Eurohold, prin sucursala locala Euroins, a scazut in primele trei luni din acest an cu peste 22%, de la 67,32 milioane euro in acceasi perioada din 2017, la 52,39 milioane de euro. Evolutia, potrivit unui raport al grupului bulgar, constituie "rezultatul stabilizarii pietei RCA din Romania dupa doi ani de crestere semnificativa a primei medii".

Spre deosebire de evolutia negativa inregistrata pe segmentul RCA, celelalte linii de business non-auto ale Euroins au cunoscut cresteri: raspunderi (+47,5%), accidente (+28,4%), cargo (+7,5%) si proprietati (+5,5%). In acelasi timp, despagubirile nete acordate de companie au sporit ca urmare a cresterii numarului de cazuri raportate, se mai arata in raport.

De asemenea, costurile de achizitie si administrative au inregistrat o scadere semnificativa, in primele trei luni din 2018, de 13% si respectiv 10% comparativ cu aceeasi perioada din 2017, se arata in raport, fara a oferi insa mai multe detalii. Operatiunile din Romania ale Euroins sunt conduse de catre Mihnea Tobescu (foto).

Ultimele date publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) evidentiaza ca pe ansamblul intregii piete, prima medie RCA anualizata, a scazut cu aproximativ 14% in anul 2017 comparativ cu anul precedent, inregistrand valoarea de 695 lei. Tendinta de scadere s-a mentinut, cel mai probabil si in primele trei luni din 2018, ceea ce a erodat si afacerile Euroins Romania, al carui portofoliu este constituit peste 90% din RCA.

Dauna medie RCA platita pentru vatamari corporale in anul 2017 a scazut comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent cu 11%, iar cea pentru daune materiale a scazut cu 1%. In anul 2017, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, prima medie a inregistrat o scadere cu aproximativ 14% iar dauna medie o scadere cu aproximativ 1%.

La finele anului 2017, Euroins inregistrat prime brute subscrise in Romania in valoare de 241,7 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 22% comparativ cu 2016. Avansul s-a datorat in primul rand liniei de business RCA (+21%).

Cresterea RCA de anul trecut s-a datorat re-segmentarii portoliului de clienti ai companiei, proces finalizat in 2014 si 2015. Ca rezultat, Euroins s-a concentrat sa subscrie RCA pe segmente de clienti mai profitabili, se arata in raportul anual al companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri