Euroins Romania, aflata in redresare financiara, achitioneaza portofoliul de asigurari non-viata de la ATE Insurance

Euroins Romania, societate de asigurari aflata in redresare financiara, a incheiat un ieri un acord de preluare a portofoliului de asigurari non-viata de la ATE Insurance, subsidiara a Piraeus Bank, cea mai mare banca din Grecia.

"Portofoliul de asigurari non-viata al ATE Insurance include preponderent polite de asigurare non-auto astfel ca achizitia este in concordanta cu obiectivul de a diversifica portfoliul de produse si liniile de business ale Euroins Romania. De asemenea, ne va intari, pe mai departe, pozitia pe piata din Romania", a declarat Mihnea Tobescu, CEO Euroins Romania.

Tranzactia urmeaza sa fie supusa aprobarii autoritatilor competente. Euroins Romania a inregistrat o crestere de 21,8% a primelor brute subscrise in 2016 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 197,7 milioane de euro.

In decembrie, veniturile din prime brute subscrise au crescut cu 19,6% comparativ cu decembrie 2015, la 21,8 milioane de euro, potrivit companiei. In prezent, "Euroins se concentreaza pe calitatea si diversificarea portofoliului de asigurari printr-o segmentare detaliata a riscurilor, care reduce semnificativ riscurile asigurate. Pentru anul curent, obiectivul managementului este de a consolida pozitia pe piata si de a imbunatati semnificativ rezultatele financiare", se arata intr-un comunicat al companiei.

Euroins Insurance Group (EIG), actionarul principal al Euroins, a transferat in contul companiei suma de 100 de milioane de lei in data de 23 decembrie anul curent, reprezentand marirea de capital prevazuta pentru finalul anului. Dupa aceasta noua majorare, capitalul social al Euroins se ridica la valoarea de 530 de milioane de lei, potrivit EIG. "Prin noua marire de capital, consideram ca am oferit o baza solida pentru afacerea noastra in Romania", a declarat Kiril Boshov, CEO al Euroins Insurance Group.

Citeste si:
AutoCar, a opta companie care cere falimentul Euroins. Ce spune...
AutoCar, a opta companie care...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Euroins ar putea iesi din redresarea financiara

Aflata sub supraveghere financiara, Euroins a realizat masurile asumate in planul de redresare, existand premize pozitive legate de finalizarea procedurii, arata ASF. Autoritatea a decis in cazul Euroins declansarea procedurii de redresare financiara in octombrie 2015.

Euroins a realizat toate masurile scadente in 30 septembrie 2016 pe care si le-a asumat in planul de redresare, potrivit ASF. Transferul ultimei transe de 100 milioane lei, pentru majorarea capitalului social, aprobata de actionari in toamna acestui an, asigura premizele restabilirii stabilitatii financiare, considera autoritatea.

"Pentru inchiderea planului de redresare, ASF va face o analiza finala, dupa transferul ultimei transe, si pe datele financiare ale societatii la sfarsitul anului. Premizele existente pot conduce la o concluzie pozitiva, dar iesirea din redresare trebuie constata si aprobata de consiliu”, mai arata ASF.

Citeste si:
ATE Insurance isi majoreaza capitalul cu 5,7 mil. euro
ATE Insurance isi majoreaza...
Sursa foto: ASDF_MEDIA / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri