Guvernul a discutat in sedinta de joi proiectul de rectificare bugetara.

"La rectificarea bugetara noi am lucrat cu un buget conceput gresit si nedrept, conceput anul trecut de fosta guvernare. Mi s-a parut criminal sa faci un buget in care sa nu prevezi bani pentru asa ceva (insotitorii persoanelor cu dizabilitati - n.r.) si practic ar fi fost condamnate persoanele cu dizabilitati sa nu mai aiba insotitori in aceasta perioada", a afirmat Ponta.

El a adaugat ca Guvernul nu poate decat aduce corecturile necesare privind majorarea salariilor, restituirea sumelor retinute ilegal pensionarilor si finantarea pentru autoritatile locale care au ajuns "intentionat in stare de faliment pentru ca nu raspundeau din punct de vedere politic unor asteptari".

Ponta a aratat ca in bugetul elaborat anul trecut au fost trecute proiecte fara finantare, iar bugetul pentru justitie s-a terminat de la 1 mai.

Citeste si:

"Vedem tot felul de proiecte la care Romania se angajase si existau zero lei in buget, si aici Ministerul Dezvoltarii a fost campion in promisiuni goale si tromboane. Urma sa organizam tot felul de lucruri, dar nu punea nimeni niciun leu in buget. Romania pentru justitie in viziunea bugetului facut in 2011 se termina la 1 mai, de atunci nu mai aveau bani si nici nu au mai avut vreun ban, in schimb trebuie sa aplicam reglementari, sa dam noi bani pentru judecatori si grefieri, bani pe care nu-i prevazuse nimeni", a spus Ponta.

El a adaugat ca in acest context efortul Ministerului de Finante este cu atat mai mult de apreciat.

"In aceste conditii apreciez efortul facut de Ministerul de Finante, pe care o sa-l injurati si certati toti, dar din banii pe care ii are a reusit sa tina o stabilitate extrem de importanta a ce inseamna bugetul national", a mai spus premierul.

El a anuntat miercuri ca Guvernul va aloca autoritatilor locale, la rectificarea bugetara, 500 milioane lei pentru plata arieratelor catre firme si 100 milioane lei pentru primariile care nu mai au bani de salarii, inca 100 de milioane lei urmand a fi acordate pentru plata insotitorilor persoanelor cu dizabilitati.