BCR Asigurari de Viata, companie membra a Vienna Insurance Group (VIG) , a subscris in primele sase luni luni ale anului curent prime brute in valoare de 182,17 milioane lei, in crestere cu 9% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011.
Profitul companiei a atins 25.05 milioane lei, la o cota de piata de 21.25%, in crestere cu 1.84% fata de semestrul intai din 2011.

Valoarea totala a activelor in administrare a crescut cu 27% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 863.14 milioane lei.

Compania a platit clientilor sai beneficii in valoare de 14,67 milioane lei pentru evenimentele asigurate, in perioada mentionata. Numarul de contracte aflate in vigoare la sfarsitul primelor sase luni in portofoliul companiei era de 526.503, ceea ce plaseaza BCR pe primul loc in piata de asigurari de viata dupa acest indicator.

Dupa valoarea primelor brute subscrise compania BCR Asigurari de Viata se pozitioneaza pe locul doi in piata dupa olandezii de la ING.

„Rezultatele inregistrate in primul semestru ne inscriu pe trendul prognozat de dezvoltare a afacerilor si ne consolideaza cele doua pozitii importante pe care le detinem pe piata asigurarilor: lider pe bancassurance, gratie parteneriatului cu BCR, si numarul doi in industria asigurarilor de viata”, spune Florina Vizinteanu (foto), presedinte directorat BCR Asigurari de Viata.

BCR Asigurari de Viata detine un portofoliu compus din produse bancassurance, planuri de economisire si protectie, planuri de economisire pentru copii, planuri de economisire in vederea pensionarii, programele investitionale unit-linked si index linked, asigurari de sanatate, programe de asigurari de viata pentru grupuri de angajati.

BCR Asigurari de Viata, alaturi de Asirom si Omniasig, este o companie membra a grupului austriac Vienna Insurance.

Vienna Insurance Group a ramas pe pierderi in Romania


Companiile din Romania detinute de grupul austriac Vienna Insurance (VIG) au raportat in continuare pierderi la 6 luni de 4,1 milioane de euro, la subscrieri totale de 235,7 milioane euro, urmand trendul inregistrat atat anul trecut cat si in primele trei luni din acest an.

In privinta subscrierilor (235,7 milioane euro), grupul austriac prin companiile pe care le detine pe piata locala - Omniasig, BCR Asigurari de Viata si Asirom - ramane lider pe piata asigurarilor.

Grupul austriac estima in 2011 ca are o cota de piata de 29% in sectorul roman al asigurarilor.

Asadar, datorita restructurarii portofoliului, primele subscrise au scazut la 184.1 milioane euro pe segmentul non-viata, in timp ce primele subscrise pe segmentul asigurarilor de viata au crescut cu 2.1%, pana la 51.6 milioane euro.

O pierdere de 4.1 milioane euro a fost raportata in primul semestru al anului 2012. Rata combinata a fost de 110.4%.

Grupul a decis acum un an fuziunea prin absortie dintre BCR Asigurari si Omniasig (companie absorbita), noua companie rezultata preluand numele de Omniasig. Fuziunea dintre cele doua companii s-a incheiat la 1 mai anul curent.

La trei luni, in 2012, companiile de asigurari detinute in Romania de austriecii de la Vienna Insurance Group au inregistrat prime brute subscrise de 134,5 milioane euro, in scadere cu 7% fata de perioada similara de anul trecut., iar pierderile au fost de 2,7 milioane euro.

De asemenea, VIG a avut anul trecut pierderi de 12,8 milioane euro, fata de un profit inainte de taxe de 28,5 milioane euro in 2010, in urma scaderii primelor brute subscrise cu 4,8%, la 502,9 milioane euro, din cauza conditiilor economice dificile.

Pierderea a fost cauzata de ajustarea creantelor aferente primelor, de scaderea afacerilor pe segmentul de leasing auto si de evolutia revendicarilor politelor de asigurare auto.

Vienna Insurance Group (VIG) este prezent in Austria, Romania, Polonia, Cehia, Slovacia si alte tari din Europa Centrala si de Est.Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri