Profitul Raiffeisen Bank a crescut in primul semestru, la 50 milioane euro

Profitul net al Raiffeisen Bank Romania a crescut in primul semestru cu 28%, la 50 milioane euro, dupa un avans de 4% al veniturilor, datorita eficientizarii operatiunilor si controlului strict al costurilor, pe fondul conditiilor economice si politice dificile, a anuntat miercuri banca, citata de Mediafax.

Institutia de credit a avut un profit de 39 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut.

"Am incheiat prima jumatate a anului 2012 cu un rezultat foarte bun, tinand cont de intregul context economic si politic din tara si strainatate. Soliditatea bancii, cresterea eficientei si imbunatatirea activitatii ne-au permis sa ne sporim veniturile in ultimul an cu 4%. Controlul strict al costurilor si al riscurilor, imbunatatirea eficientei, dar si a serviciilor si produselor vor continua sa fie prioritatile bancii pentru acest an", a declarat Steven van Groningen, presedinte si CEO al Raiffeisen Bank Romania, intr-un comunicat transmis de banca.

Rezultatele institutiei de credit au fost auditate si intocmite in conformitate cu standardele internationale de contabilitate (IFRS).

Rata creditelor neperformante a urcat la 7,4%, de la 6,9% la jumatatea anului trecut, iar cheltuielile nete cu provizioanele au crescut de la 26 milioane euro la 38 milioane euro, "intr-un context economic extrem de dificil", se spune in comunicat.

Volumul total al creditelor a urcat cu 2%, la 3,41 miliarde euro, iar valoarea depozitelor constituite la Raiffeisen Bank a crescut cu 5%, la 3,73 miliarde euro, astfel ca raportul credite/depozite s-a imbunatatit la 91%, de la 93%.

Valoarea totala a activelor bancii a crescut cu 9%, la 5,64 miliarde euro, fata de 5,17 miliarde euro la finele primului semestru al lui 2011. Rata solvabilitatii era de 12,9% la jumatatea anului.

In urma masurilor de eficientizare a operatiunilor si diversificare a surselor de venituri, raportul costuri/venituri a coborat la 57%, de la 66% la jumatatea anului trecut, precizeaza Raiffeisen Bank.

Baza de clienti a Raiffeisen Bank cuprinde aproximativ 2 milioane de persoane fizice, 100.000 de intreprinderi mici mijlocii si 7.500 de companii. La jumatatea anului, reteaua de sucursale a Raiffeisen Bank Romania numara 539 unitati, fata de 542 in iunie 2011, la care se adauga o retea de peste 1.100 ATM-uri si 10.500 punce de plata.

Numarul angajatilor bancii a coborat la 5.707 angajati, de la 5.938 la jumatatea anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri