Fostul sel al ANAF, Sorin Blejnar (foto), s-a prezentat la sediul Parchetului Inaltei Curti de casatie si Justitie unde a fost citat de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica pentru a da un supliment de declaratie in dosarul dispartiei fostului sau consilier, scrie Mediafax.

La iesirea din sediul institutiei, Blejnar a declarat ca isi doreste nespus de mult ca prietenul si fostul sau consilier Codrut Marta sa fie inca in viata, precizand totodata faptul ca Sectia de urmarire penala si criminalistica care instrumenteaza acest dosar poate atrage dupa sine alte concluzii.

Totodata, Blejnar a aratat ca isi doreste nespus ca Marta sa revina, pe deoparte pentru a fi alaturi de familia sa si prieteni, iar pe de alta parte pentru a-si demonstra nevinovatia in cauzele penale ce-l vizeaza. In plus, a precizat Blejnar, Codrut Marta nu avea datorii, nu avea vicii ascunse si nici nu cunostea secrete mari care sa-i fi pus viata in pericol.

Intrebat in legatura cu acuzatiile care i se aduc in dosarele penale ce-l vizeaza, Sorin Blejnar a aratat ca in acele cauze nevinovatia sa va fi demonstrata de la sine.

Marta este dat in urmarire nationala dupa ce disparitia sa a fost semnalata la Politie, in 25 mai, de sotia lui, Andreea Marta, care a precizat ca ultima data sotul ei a fost vazut in 21 mai 2012.

Codrut Marta este cercetat alaturi de fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta Dan Secareanu si alte persoane, intr-un dosar de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro.

In acest dosar, pe numele lui Codrut Marta a fost emis in 11 iulie un mandat de arestare preventiva in lipsa, fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscala si constituire a unui grup infractional organizat.