Cele doua companii vor introduce pe piata din Romania sistemul SEQR Mobile Payments prin intermediul unui proiect pilot care va fi implementat in marile lanturi de retail. Garanti Bank devine astfel prima institutie financiara care pune bazele unei retele SEQR Mobile Payments in Romania.

Tehnologia a fost lansata initial in noiembrie 2011 de catre Seamless Distribution pe platforma sa SEQR. Codurile QR vor fi instalate in diferite lanturi de retail, unde clientii Garanti Bank le vor scana cu telefonul mobil si astfel vor face direct plata lor.

Consumatorii pot scana un cod QR in terminalul POS, pe web sau pe factura, pentru a aproba ca plata sa se faca din conturile lor bancare. Codul QR identifica beneficiarul de plata conectat la platforma de tranzactionare Seamless si consumatorii pot plati direct din conturile lor.

Serviciul este gratuit pentru consumatori, care pot plati prin intermediul unei platforme sigure, fara a sta la coada. La randul lor, comerciantii isi pot spori marja de profitabilitate, fara investitii in echipamente noi, si, in acelasi timp, isi pot reduce costurile si creste eficienta.

Lansarea solutiei SEQR de plati pe mobil urmeaza altor inovatii introduse de Garanti Bank in Romania in ultimii ani, cum ar fi platile contactless, cel mai sigur sistem bancar pe Internet de pe piata locala si o retea intreaga de ATM-uri inteligente, capabile de functii diverse si complexe, inclusiv tranzactii fara card.

Garanti Bank, membra a grupului financiar Garanti Romania si prezenta pe piata locala din 1998, a inregistrat un profit net de 4,1 milioane de euro in primul trimestru din 2012, o crestere de 70% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Seamless este o companie specializata in solutii de plata pentru telefoane mobile, cum ar fi transferuri de bani intre telefoane mobile (Mobile Money) si serviciul de incarcare de numerar pe card.