Bram Boon (foto) se intoarce la conducerea companiei de asigurari de viata din Romania a grupului ING, pentru un nou mandat, in functia de director general, dupa o perioada de circa patru ani de zile, in care a gestionat operatiunile din Grecia de asigurari de pensii ale olandezilor.
Bram Boon o urmeaza in functie pe Cornelia Coman, care a fost recent numita in functia de Director General ING Asigurari de Viata si Pensii Ungaria. El a mai detinut functia de CEO ING Asigurari de Viata Romania in perioada 2004–2008.

Cornelia Coman, fostul CEO al ING Asigurari de Viata Romania, a preluat functia de director general ING Asigurari de Viata si Pensii Ungaria, incepand cu data de 1 iunie anul curent.

Adrian Lupescu, chief financial officer, asigura in conitnuare interimatul conducerii companiei, pana la obtinerea aprobarilor din partea autoritatilor romane cu privire la numirea in functia de CEO a lui Bram Boon. Mandatul de CEO interimar al lui Lupescu a inceput in momentul plecarii Corneliei Coman in Ungaria.

Bram Boon s-a alaturat grupului ING in 1983 si a detinut de-a lungul timpului mai multe functii de conducere de succes in cadrul unor companii din cadrul Grupului din Australia, Olanda, Indonezia, Romania, si, cel mai recent, Grecia.

A absolvit cursurile de Master ale Universitatii Vrije din Amsterdam si ale Universiteit van Amsterdam si este, de asemenea, absolvent MBA la Erasmus University Rotterdam si CEDEP (Franta).

Profit taiat la jumatatate in S1


Olandezii de la ING Asigurari de Viata au incheiat prima polita de asigurare traditionala pe piata romaneasca la 1 iulie 1997, iar anul trecut, dupa ce toti asiguratorii si-au anuntat rezultatele, compania olandeza era liderul piete de asigurari de viata din Romania, dupa valoarea primelor brute subscrise, care au cumulat 554 milioane de lei (131 milioane de euro), in crestere cu 2% fata de 2010. Profitul brut obtinut a fost de 17,8 milioane de lei, reprezentand mai putin de jumatate, comparativ cu rezultatul de 46,7 milioane lei din 2010.

Profitul brut inregistrat de ING Asigurari de Viata la finalul primelor sase luni din 2012 a fost de 6,85 milioane de lei, comparativ cu 15,1 milioane de lei in aceeasi perioada a anului precedent. In acelasi timp, volumul primelor brute subscrise de ING in prima jumatate a anului 2012 se situeaza la valoarea de 269,7 milioane de lei, in scadere cu 1,1% comparativ cu perioada similara din 2011.

In acelasi timp, valoarea activelor financiare in administrare s-a situat la nivelul de 2,23 miliarde de lei la sfarsitul lunii iunie 2012, in crestere cu circa 5% fata de aceeasi perioada din 2011.

In ceea ce priveste portofoliul de asigurari noi din 2012, apetitul romanilor s-a manifestat produsele traditionale in cazul ING Asigurari de Viata, numarul de contracte de acest tip incheiate in prima jumatate a anului fiind cu 21% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, nivelul mediu al sumei asigurate este de 50.346 de lei, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar prima bruta medie este de 1.575 de lei, in crestere cu 2% fata de intervalul similar din 2011.

ING Asigurari de Viata a platit clientilor beneficii pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate de aproape 41 milioane de lei, cu 39% mai mult fata de aceeasi perioada din 2011.

Marja de solvabilitate disponibila a companiei este 1,79 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,84 comparativ cu nivelul minim cerut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri