ING Asigurari de Viata va incheia acest an cu subscrieri de 138 milioane de euro, in crestere cu 9% comparativ cu 2013. Rezultatul este peste nivelul estimat la inceputul anului, a declarat directorul general al companiei, Marius Popescu.

"Bugetul stabilit la inceputul acestui an prevedea o crestere a primelor subscrise de 5%, iar rezultatele la 9 luni arata un avans de 10%. Pentru intregul an estimez ca vom incheia cu venituri din prime de 138 milioane de euro, in urcare cu 9% fata de 2013", a spus Popescu la o intalnire cu presa. La inceputul lunii noiembrie, compania a anuntat ca a subscris, in primele noua luni, prime de 449,4 milioane de lei, in crestere cu 10% fata de nivelul consemnat in perioada ianuarie-septembrie 2013, iar profitul brut a urcat cu 87%, la 25,4 milioane de lei, arata Mediafax.

In perioada analizata, asiguratorul a platit clientilor indemnizatii pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate aproape 94 milioane de lei, in crestere cu 9,2% comparativ cu aceeasi perioada din 2013.

Piata asigurarilor, trend ascendent

"In primele sase luni ale anului, conform ASF, piata asigurarilor de viata a scazut cu 10%, iar ING Asigurari de Viata a crescut la 9 luni cu 10%. De ce acest rezultat? In primul rand, unii asiguratori si-au revizuit cifrele pe acest segment de piata. In al doilea rand, au avut loc fuziuni si iesiri din piata, cum ar fi transferul portofoliului Eureko catre Aegon si fuziunea Metropolitan cu Alico. Un al motiv a fost evolutia mai putin buna a economiei, cu impact asupra dinamicii pietei. Nu in ultimul rand, scandalurile din piata asigurarilor generale au impins asiguratii catre companii care au aratat in timp incredere, catre liderii pietei", a explicat Popescu.

El a adaugat ca, la nivelul portofoliului companiei, retentia s-a imbunatatit foarte mult, peste asteptarile managementului asiguratorului, cu impact asupra veniturilor din prime. Cifrele la 9 luni arata ca numarul total de contracte rascumparate si reziliate a scazut cu 19%. Popescu a mai spus ca obiectivul pentru 2015 il reprezinta atingerea unui volum de subscrieri de 145 milioane de euro, in crestere cu 5% fata de acest an.

ING Asigurari de Viata este cel mai mare asigurator local de profil in functie de subscrierile din 2013, care au insumat 559,6 milioane de lei, cu 2,8% mai mult fata de 2012. Asiguratorul roman este parte a grupului financiar olandez ING si activeaza pe piata romaneasca din 1997.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri