BCR, subsidiara locala a grupului austriac Erste Bank, mai are la dispozitie aproape 20 milioane euro pentru finantarea achizitiei de locuinte prin programul Prima Casa 4.

Suma reprezinta aproximativ 3,5% din totalul fondurilor pe care banca le-a avut la dispozitie in cadrul celei de a patra etape a programului guvernamental Prima Casa in valoare de circa 600 milioane euro.

BCR a depasit, la jumatatea acestui an, pragul de 1 miliard euro volum al creditelor acordate in cadrul programului Prima Casa.

In cadrul celei de-a patra etape a programului, valoarea medie a unui imprumut s-a situat in jurul sumei de 38.000 euro, in scadere fata de prima etapa a programului cand valoarea medie a fost de 41.200 euro. Valoarea medie a contributiei proprii a clientilor pentru achizitionarea primei lor locuinte a fost de 10%.

In ceea ce priveste profilul clientilor beneficiari ai creditelor acordate prin programul Prima Casa 4, acestia sunt barbati tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioada de 30 de ani.

Regiunea cea mai activa este capitala Bucuresti, a carei cota in volumul total de credite acordate a crescut la 45% in a parta etapa a programului Prima Casa, fata de cota aferenta in prima etapa (36%). Pe langa Bucuresti, urmatoarele 6 cele mai atractive judete active au fost Timis, Cluj, Iasi, Constanta, Brasov si Sibiu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Trei indivizi au obtinut credite cu acte false