11 Septembrie 2012

Asigura.ro deschide un Call-Center dedicat noului sistem de asigurari pentru locuinte



Asigura.ro, cel mai vechi site de asigurari online din Romania, deschide unul din primele Call-Centere dedicate romanilor care vor sa inteleaga cum functioneaza noul sistem de asigurari pentru locuinte.

“Vrem sa oferim tuturor celor interesati ocazia de a intelege ce au de facut ca urmare a modificarii legislatiei privind asigurarile de locuinte - fara nici o obligatie din partea lor”, spune Razvan Pavel, directorul general al portalului Asigura.ro.

Portalul Asigura.ro este operat de catre Netrisk Romania, subsidiara a companiei Netrisk.hu.

Serviciul este gratuit si poate fi utilizat fara nici un fel de obligatie de catre oricine, nu doar de clientii Asigura.ro, in intervalul luni-vineri, intre orele 9:00 – 18:00. Linia telefonica poate fi apelata la numarul 037.22.22.300.

Incepand cu data de 1 septembrie anul curent, este obligatorie incheierea unei polite de asigurare pentru toate cladirile cu destinatie de locuinta.

Aceasta polita obligatorie se numeste PAD si acopera doar 3 riscuri catastrofale: inundatie, cutremur si alunecare de teren, fiind emisa de o companie de asigurare cu statut special - PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor). Politele PAD ofera o acoperire de maximum 20.000 euro, ceea ce in majoritatea cazurilor este mult sub valoarea reala a unei locuinte.

Asigura.ro recomanda ca toate proprietatile care valoreaza mai mult decat aceasta suma asigurata prin PAD sa fie asigurate si printr-o polita facultativa. Aceasta acopera si multe alte riscuri suplimentare, spre deosebire de polita obligatorie: incendii, explozii, furturi – chiar si daunele produse vecinilor etc.

Prin intermediul Asigura.ro se pot incheia imediat atat asigurari obligatorii PAD cat si toata gama de asigurari facultative pentru locuinte.



Citeste si