Ponderea cea mai importanta in portofoliul companiei o detin asigurarile de garantii, cu peste 90% din total, acestea inregistrand o crestere de peste sase ori a primelor subscrise fata de perioada similara a anului trecut. Cota de piata, pe segmentul asigurarilor de garantii, s-a majorat la 17,6% , fata de 5,7% cat era la finele semestrului intai din 2011.

EximAsig Romania ocupa locul trei in clasamentul societatilor de asigurare care activeaza pe piata de asigurari de garantii, se arata in comunicatul companiei.

Alte clase de asigurari care au inregistrat cresteri in portofoliul companiei in perioada de referinta sunt asigurarile de bunuri in tranzit (CARGO), asigurarile de tip property si cele de raspundere civila.

Citeste si:

Valoarea despagubirilor brute platite in primul semestru al anului 2012 a fost de 52.230 lei (aproximativ 12.000 euro), fata de 24.813 lei (aproximativ 6.000 euro) in primele sase luni ale anului trecut, in contextul cresterii puternice a intregului volum de business al companiei.

EximAsig Romania este o societate specializata in asigurarea riscurilor financiare si a altor tipuri de riscuri complementare acestora (bunuri, raspunderi, CARGO, accidente, s.a) asociate operatiunilor de export, cat si operatiunilor comerciale interne.

Produsele companiei se adreseaza societatilor care activeaza in domeniul productiei de bunuri, transporturilor, prestarilor de servicii, constructiilor, exportatorilor si celor din industria IT.