Creditul acordat de Eximbank pentru dertularea investitiei se ridica la 110 milioane lei, potrivit Mediafax.

"Prin acordarea unui mix de produse in valoare de circa 200 de milioane de lei, am reusit sa contribuim nu numai la dezvoltarea companiei si a zonei, ci si la atragerea de fonduri europene. Incercam sa avem in portofoliu cat mai multe parteneriate de acest gen care sa genereze o relatie de tip win-win cu mediul de afaceri si cred ca am facut progrese semnificative in acest sens", a spus presedintele EximBank, Ionut Costea, la inaugurarea unitatii de productie.

Romcab este unul dintre cei mai mari producatori de cabluri si conductori electrici din Romania, mai mult de 40% din productie fiind directionata la export. Istoria Romcab incepe in urma cu 15 ani, dar experienta pe care o are in spate a fost acumulata timp de mai bine de 50 de ani.

Societatea a aparut din divizarea Electromures si privatizarea care a avut loc in 1999.

Romcab este controlata, prin intermediul furnizorul de piese si accesorii auto Sadalbari, de omul de faceri Zoltan Prosszer.
EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare.

Strategia EximBank pentru urmatorii patru ani vizeaza dezvoltarea retelei teritoriale si dublarea numarului de clienti, astfel incat institutia financiara sa mentina tendinta de crestere accentuata pe care a urmat-o in ultimii trei ani.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Iasi si Sibiu. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Sursa foto: freedigitalphotos.net