Contractarea imprumutului urmeaza sa fie discutata intr-o AGA programata pentru 22 iulie, potrivit unui convocator transmis, joi, pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Imprumutul va fi pe termen de un an, scrie Mediafax.

In urma cu o luna, actionarii companiei au aprobat prelungirea unei linii de credit de 36 milioane lei si o garantie de 28,8 milioane lei de la EximBank, precum si un imprumut de 1 milion de euro si 4 milioane lei de la Banca Comerciala Feroviara.

Compania a deschis in septembrie 2012 o fabrica noua in Acatari (judetul Mures), proiect cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si care a beneficiat de credite si garantii din partea Eximbank in valoare totala de 200 de milioane lei.

Prin intermediul furnizorul de piese si accesorii auto Sadalbari, de omul de faceri Zoltan Prosszer, detine 69% din actiunile Romcab, iar clienti ai bancii americane de investitii Morgan Stanley detin 22,29%.

Actiunile Romcab au incheiat sedinta bursiera de joi in crestere cu 1,27%, la 2,4 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei este de 22,5 milioane lei (5 milioane euro).