Antreprenorul roman care a luat credite de la sapte banci diferite

Producatorul de cabluri si conductori electrici Romcab Targu Mures (MCAB), detinut de omul de afaceri Zoltan Prosszer (foto), vrea sa contracteze credite de 17,4 milioane de euro si sa prelungeasca facilitati de finantare existente in valoare de 10,9 milioane de euro. Practic, antreprenorul muresean are sapte banci diferite cu care lucreaza in mod constant.

Astfel, compania va cere acordul actionarilor pentru contractarea unei linii de credit de 7,5 milioane de euro pe maxim 12 luni de la CEC Bank, precum si pentru o facilitate cu aceeasi valoare pe maxim 18 luni de la Volksbank Romania, se arata in convocatorul AGA pentru data de 24 noiembrie, citat de Mediafax.

De asemenea, Romcab propune actionarilor prelungirea pe o perioada de maxim 24 de luni a duratei creditului de 1,85 milioane de euro acordat de Piraeus Bank Romania, precum si majorarea acestuia pana la maxim 3,5 milioane de euro.

Un alt credit, de 2,55 milioane de euro, de la Piraeus Bank Romania ar urma sa fie prelungit pentru cel mult 24 de luni si suplimentat pana la 3,3 milioane de euro.

Producatorul de cabluri vrea sa prelungeasca si o linie de credit de 670.000 de euro de la Banca Comerciala Feroviara pentru maxim 12 luni si sa extinda pentru pana la 12 luni o facilitate de tip overdraft de 4 milioane de lei (904.000 de euro) de la Credit Europe Bank.

Citeste si:
REPORTAJ: Romcab, uzina care aprinde luminile Ferrari si Dacia
REPORTAJ: Romcab, uzina care...

O facilitate de credit de 1,39 milioane de euro de la BRD - Groupe Societe Generale (BRD) ar urma sa fie extinsa pe o perioada de pana la 12 luni.

Actionarii vor vota si asupra prelungirii pe o perioada de maxim 12 luni a plafonului global de exploatare in valoare de 4,5 milioane de dolari (3,55 milioane de euro) acordat de Banca Transilvania (TLV).

Compania intentioneaza sa foloseasca cea mai mare parte a acestor fonduri pentru finantarea activitatii curente.

Romcab etse controlata, prin intermediul furnizorului de piese si accesorii auto Sadalbari, de omul de faceri Zoltan Prosszer, care detine detine 69% din actiunile companiei, in timp ce Morgan Stanley are circa 20%.

Citeste si:
Ce risc de faliment au companiile listate din Romania?
Ce risc de faliment au...

Actiunile Romcab sunt listate pe piata Rasdaq a BVB si au inchis vineri la pretul de 5,18 lei/unitate, cotatie la care capitalizarea companiei este de 48,6 milioane de lei (11 milioane de euro).

Sursa foto: Mediafaxfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri