In septembrie au avut loc intrari de 2,89 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, incluzand suma de 812,18 milioane euro rezultata din emisiunea de euroobligatiuni a ministerului, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele, arata BNR, intr-un comunicat, noteaza Mediafax.

Iesirile au totalizat aproape 1,42 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele, potrivit bancii centrale.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,584 miliarde euro.

Citeste si:

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 septembrie au fost de 37,011 miliarde euro, fata de 35,352 miliarde euro la 31 august.

Platile scadente in octombrie in contul datoriei publice si public garantata denominate in valuta insumeaza 122,3 milioane euro.