La inceputul lunii octombrie 2009, consiliul de administratie al Bancii Carpatica l-a numit pe Nicolae Surdu in functia de director general, in locul lui Nicolae Hoanta, care ocupa si functia executiva, aproband totodata o conducere dualista a bancii, prin directorat si consiliu de supraveghere. Anterior, Nicolae Surdu ocupase functia de director general al sucursalei Fortis Bank din Romania.

Ion Dobrica are 59 de ani si are o experienta de peste 35 de ani in domeniul economic si bancar dintre care peste 13 in cadrul Bancii Comerciale Carpatica. El coordoneaza activitatea diviziei controlling si trezorerie a BCC si este director executiv si membru al Directoratului.

Banca Comerciala Carpatica, institutie de credit controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, a inregistrat in primul semestru al anului un profit net de 9,2 milioane lei, fata de o pierdere de 7,2 milioane lei raportata in perioada similara din 2011.

In al doilea trimestru, profitul net al bancii a scazut cu 92,3% comparativ cu perioada ianuarie-martie, la peste 600.000 de lei.

Carabulea si-a dat demisia din functia de presedinte si membru al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica in aprilie, dupa ce acesta a fost condamnat la 18 luni de inchisoare cu executare pentru dare de mita.

La inceputul lui octombrie, acesta a fost eliberat, dupa ce Tribunalul Alba a respins recursul inaintat de procurorii DNA impotriva deciziei de eliberare conditionata a omului de afaceri.