Raiffeisen Bank si Banca Europeana de Investitii (BEI) au semnat astazi un acord de imprumut in valoare de 45 de milioane euro, destinat finantarii IMM-urilor, companiilor medii si proiectelor autoritatilor locale din Romania.

Din suma totala, 30 milioane euro vor reveni Raiffeisen Bank Romania si 15 milioane euro pentru subsidiara, Raiffeisen Leasing.

In plus, BEI poate participa in calitate de co-finantator in proiecte cu sume care pot atinge maxim 100% din creditul acordat de Raiffeisen.

“Aceste linii de finantare acordate de BEI vor diminua impactul crizei financiare asupra IMM-urilor si a companiilor medii, care vor avea acces la o finantare in conditii avantajoase. Din acest motiv, nu am nici o indoiala ca acest acord va contribui la intarirea competitivitatii economiei romanesti” a declarat Mihai Tanasescu, vice-presedinte BEI.

Atat creditele acordate de Raiffeisen Bank cat si finantarile acordate de Raiffeisen Leasing din liniile BEI beneficiaza de conditii avantajoase si vor fi acordate pe termene medii si lungi. Produsele de creditare si de leasing vor fi puse la dispozitia firmelor si autoritatilor locale prin reteaua Raiffeisen Bank incepand cu luna decembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Credit de nevoi personale: ce trebuie sa stii inainte sa iei unul