Raiffeisen Leasing, finantat de EximBank cu 70 de milioane de lei

Exim Bank a acordat un credit in valoare de 70 milioane de lei, echivalentul a 16 milioane de euro, diviziei de leasing financiar a Raiffeisen Bank, care au ca destinatie finantarea activitatii curente a clientilor Raiffeisen Leasing din categoria intreprinderilor mici si mijlocii (IMM)

Contractul de imprumut, acordat pentru o perioada de 60 de luni, cu o perioada de utilizare de 12 luni, a fost semnat ieri, informeaza EximBank.
Pentru a garanta creditul, dobanda si comsioanele aferente, Raiffeisen Bank International, actionarul Raiffeisen Leasing, a emis o scrisoare de garantie, cu o scadenta de 30 de zile de la data de expirare a facilitatii. Totodata, a fost constituita o ipoteca asupra contului in lei al Raiffeisen Leasing deschis la EximBank, conform News.ro.

”Anul acesta ne-am propus o adordare strategica mult mai dinamica pe segmentul IMM-urilor si de aceea incercam sa identificam si sa valorificam toate oportunitatile care ne permit sa distribuim cat mai multe fonduri catre aceasta importanta zona a economiei”, a declarat presedintele executiv al EximBank, Traian Halalai. Raiffeisen Leasing a incheiat anul trecut cu un volum al finantarilor de 105 milioane de euro, in crestere cu circa 6% fata de 2014. Profitul s-a situat la valoarea de 4,2 milioane de euro.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri